Schaatsen en klunen zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Bij elke schaatstocht is er wel een plek waar een schaatser even het ijs af moet. Het kan een weg zijn die overgestoken moet worden of een stuk onveilig ijs, waarbij een alternatief over land is gemaakt. Klunen is voor veel schaatsers lastig omdat ze niet de behendigheid en ervaring hebben die anderen wel hebben. Zo kan de ene schaatser voordeel hebben van een snelle gang over een houten parcour, over een rubber mat of een stuk vloerbedekking. Maar klunen kan je trainen. Een getrainde schaatser die goed is in klunen kan een forse voorsprong behalen buiten het ijs. Dat maakt een natuurijsevenement nog spannender. Die behendigheid in klunen is een mooie aanleiding voor een evenement in Friesland. Mooi om weer in de echte stemming te komen, zelfs zonder ijs. Wie het mee wil maken moet zondag 11 februari maar eens in Sneek bezoeken. Daar vindt het NK klunen plaats. Je zult er bekende natuurijscorifeeën tegenkomen.

LEES/KIJK MEER

NK Klunen in Sneek

Meer over het NK klunen in Sneek

schaatsen en klunen

Schaatsen en klunen horen samen
Getagd op:     

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *