Even zag het geel op de Vechtsebanen in Utrecht. Uit het hele land waren deelnemers aanwezig op de laatste clinic van Skate4Air op weg naar het Zweedse natuurijs van Luleå. Aan een goede voorbereiding ontbreekt er tot nu toe weinig: voorafgaand aan de gang naar het ijs werd even teruggeblikt naar de ervaringen van andere Skate4Air gangers die op de Weissensee gereden hadden. Skate4Air ambassadeur Jochem Uytdehaage gaf daarna het woord aan Bram Smallenbroek, de organisator van het marathonschaatsen in Luleå. Zo kwam er een mooie blik op het ijs én de ronde die gereden moet worden voor de uitdaging op het natuurijs in het hoge noorden. En dat die uitdaging straks ook helemaal gaat lukken is zeker te danken aan de inspirerende inzet van mentalcoach Martin Pet.

skate4air schaatsen natuurijs Luleå
Goed zicht op de omstandigheden van het natuurijs in Luleå

Na de uitleg binnen was het tijd voor de voorbereiding op het ijs. Nu nog kunstijs, maar de instructeurs van Duosport deden er alles aan om de sfeer en de omstandigheden van het natuurijs in Zweden goed over te brengen. Vooral een goede basishouding met laag zitten in verband met scheuren of wat ruwer ijs is belangrijk. Je zwaartepunt is dan lager en je valt minder snel. De schaatsen rustig evenwijdig houden en dan de scheur over gaat het allerbeste. Ook het hele groepsgebeuren met schaatsen in verschillende snelheden kwam goed aan bod. Zo gaan de groepen van start met een gemiddelde snelheid van 18, 20 en 22 km/u om de krachten goed te verdelen. Voor degenen die deze snelheid niet halen is er ook een goede opvang. Ook op stops en een mogelijke valpartijen speelden de instructeurs van Duosport goed in. Kortom: de komende weken staat het verder uitbouwen van de conditie en het duurvermogen op het programma voor elke deelnemer. De motivatie voor de tocht in Luleå is in ieder geval ruim aanwezig. Klaar voor het Zweedse natuurijs. Veel succes en plezier daar!

skate4air_duosport begeleiding
Met de goede begeleiding van Duosport kwamen nuttige praktische tips voor het Zweedse natuurijs

LEES/KIJK MEER

Website Skate4Air

Deelnemersinformatie

Goed voorbereid van kunstijs naar Zweeds natuurijs
Getagd op:                         

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *