Winterswijk heeft zich op 3 april – nog voor de officiële opening van de ijsbaan – voor goed op de schaatskaart van Nederland gezet. Natuurijs maken op de baan op 3 april is niet eerder voorgekomen in de geschiedenis. De mogelijkheid om juist op deze plek natuurijs te hebben is te danken aan een unieke samenwerking tussen het weer, de natuur, de techniek en de inzet van vrijwilligers. Deze winter wist de Winterswijkse IJsvereniging (WIJV) al 9 keer eerder natuurijs te realiseren op de nieuwe combibaan. Met deze 10e keer en dan zo laat in de winter trok deze schaatsvereniging de landelijke media.
Dat het niet zo druk was, had alles te maken met de bewuste keuze om geen massale toeloop te krijgen op het flinterdunne ijs. Het aantal uren vorst en dus ook sproeien was onvoldoende om een dikkere ijslaag dan 4 mm te realiseren.

KIJK/LEES MEER

schaatsen in Winterswijk op natuurijs in april
Het wonder van Winterswijk 3 april 2022: de tiende keer op het ijs in een slappe winter
Winterswijk: schaatsen op natuurijs in april

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *