Sinds lange tijd bestaat de Stichting Vrienden van het Eerste Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen. De vrienden waren op zaterdag 9 april 2022 uitgenodigd om weer bijeen te komen. Het weer een levendige ontmoeting met twee boeiende presentaties. Klasina Seinstra vertelde haar verhaal van haar overwinning in de Elfstedentocht van 1997. Uit haar enthousiasme zou je kunnen denken dat ze hem de dag ervoor gereden had. Bruisende ervaringen gaf ze door aan een zaal met zo’n honderd belangstellenden. Sportjournalist Mark Hilberts liet zien hoe alles dat in het schaatsmuseum in de loop van de jaren verzameld was nu gedigitaliseerd is. In het museum is nu elke foto, tekst of voorwerp digitaal te vinden en te bekijken op een beeldscherm in het museum. En natuurlijk met de bekende lunch met snert en een rondgang door het museum. De Friese én vaderlandse schaatsgeschiedenis herleeft aan alle kanten.

Klasina Seinstra
Klasina Seinstra weet de bezoekers mee te nemen naar die bijzondere januaridag in 1997

LEES/KIJK MEER

In Hindeloopen herleeft de historie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*