De laatste officiele natuurijsmarathon is achter de rug. De ploegen hebben hebben een mooie strijd gevoerd tegen elkaar op het Zweedse zee-ijs in de Botnische golf daar bij Luleå .Ook tochtenliefhebbers reden hun rondjes op het ijs van de Zweedse havenstad ver in het noorden. Ook in het Finse Kuopio reden Nederlandse schaatsliefhebbers. Nog steeds ligt er mooi dik ijs in Zweden, Noorwegen en Finland. De winter is daar nog lang niet voorbij, ook al is het maart. Zo kregen wij foto’s van Marco Puik van Vasa Sport, die jaarlijks een groep Nederlanders voorbereidt op dé langlauftopper, de Vasalopp met 15.000 deelnemers uiit de hele wereld. Maar jaarlijks beproeft hij ook het ijs van de Orsasjö tussen Orsa en Mora. Hij reed van zonsopkomst tot zonsondergang op een goed geprepareerde baan van Orsa-MoraSkating. Dus wie nog wil: houd weer en nieuws in de gaten op de site.

natuurijszweden Orsasjö
Schaatsen in maart op de Orsasjö in Midden-Zweden FOTO MARCO PUIK
Nog steeds dik ijs in het noorden
Getagd op:        

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *