In Glanerbrug, een dorp in de gemeente Enschede (Overijssel), is commotie ontstaan rond het voortbestaan van de 400 m ijsbaan en de komst van nieuwe woningen op deze plek. Over het voortbestaan van de baan aan de Middenweg is al een aantal jaren gesproken. Op de laatste algemene jaarvergadering in 2020 is afgesproken dat het bestuur met verschillende opties zou komen om als ijsclub te kunnen blijven bestaan. Een van de scenario’s was de verkoop van de grond aan de Middenweg om de opbrengst te gebruiken voor de aanleg van een 400 meter baan aan de sportboulevard aan de Ekersdijk. Op deze plek zou dan een multifunctionele baan gerealiseerd woorden waarop zomers geskeelerd en in de winter geschaatst zou kunnen worden net als in Winterswijk. Ook de loopgroep van Avanti Wilskracht zou deze baan kunnen gebruiken. Tegen het feit dat de ijsclub zich vooral richt op de verkoop van de ijsbaan voor woningbouw is bij de omwonenden veel verzet.
De geplande jaarvergadering van 17 april zal wellicht verhelderend werken voor alle betrokkenden. Eigenlijk is het een lastig dilemma:
1. Blijven op de plaats zal weinig schaatsijs en inkomsten opleveren
2. Verkopen kan nieuwe kansen bieden met het perspectief van een combibaan, zoals de wonderbaan in Winterswijk. We wensen de beslissers veel succes.
Foto: uitinenschede

LEES MEER

Bericht Tubantia
Website IJsclub Glanerbrug

Nieuwbouw of ijsbaan?

2 gedachten over “Nieuwbouw of ijsbaan?

 • 13 april 2023 om 21:07
  Permalink

  Ga je vooral oriënteren, maak gebruik van ervaring en opgedane kennis bij bestaande combibanen. Raadpleeg KNSB: daar is inmiddels veel info verkrijgbaar. Maar belangrijk is: wat ben je voor vereniging en heb je een toekomstvisie. Ben je een vitale sportvereniging, heb je voldoende kennis in huis en vooral: ben je ondernemend. In Ede heeft de EIJV een Sport BSO binnengehaald en dat heeft allerlei voordelen, niet alleen financiële. Zie http://www.eijv.nl. Succes. Theo van de Rijt

 • 13 april 2023 om 21:15
  Permalink

  Beste Theo
  Bedankt voor je reactie. Je schrijft dit aan de site, maar dit is vooral bestemd voor de ijsbaan zelf.
  Goed dat de KNSB daar inmiddels informatie over verzamelt. Op de bijeenkomst in februari t.g.v. de aanbieding van het boek ‘De natuurijsmeester’ heb ik een groep geleid waar we ook ervaringen uitgewisseld hebben. De KNSB heeft de informatie van die dag ook verzameld. Goed om te leren van elkaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *