Afgelopen nacht is de situatie van de vorst veranderd: in het noorden en noordoosten van het land vriest het nu het hardste. Na alle inspanningen op de ijsbaan in Winterswijk om mee te gaan in de race voor een marathon op natuurijs hebben ze deze plannen voor dit moment gestopt. Heel sportief melden ze op hun site: “Door de geringe vorst en de dikke bewolking in Winterswijk is het plan om een marathon te organiseren voorlopig in de ijskast gezet. WIJV wenst de collega’s in Noord Nederland veel succes!”. Daarmee zijn onze ogen nu gericht op het noorden van het land. Daarbij zouden we bij strengere vorst kunnen verwachten dat er een ijslaag van 3 cm gemaakt zal kunnen worden op een van de noordelijke combibanen én zouden ondergelopen landjes misschien beschaatst kunnen worden.

KNMI weer 011223

Met de blik op het noorden
Getagd op:         

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *